Γενικά για το κόστος των επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής

Το κόστος μιας αισθητικής πλαστικής επέμβασης διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της διαδικασίας, τη διαφορετικότητα της επέμβασης, το κόστος των υλικών (αν χρειάζονται), το κόστος χρήσης μηχανημάτων (laser, κλπ), το είδος της εφαρμοζόμενης αναισθησίας (αν χρειάζεται), το κόστος της κλινικής, το κόστος της αίθουσας χειρουργείου, την ανάγκη και των αριθμό των μετεγχειρητικών επισκέψεων στον πλαστικό χειρουργό.

Υπάρχουν διαδικασίες της πλαστικής  χειρουργικής που πραγματοποιούνται εντός ιατρείου [π.χ. διαδικασίες που απαιτούν εφαρμογή laser και άλλες στις οποίες χρησιμοποιούνται ενέσιμα υλικά (πχ botox, υαλουρονικό, κολλαγόνο, πολυγαλακτικό οξύ)], και άλλες σε ιδιωτική κλινική (πχ ρινοπλαστική, αυξητική μαστών).. Διαδικασίες που πραγματοποιούνται με τοπική και άλλες με γενική νάρκωση.

Ειδικά για το κόστος της αφαίρεσης σπίλων

Ειδικότερα για την αφαίρεση σπίλων, αλλά και άλλων δερματικών αλλοιώσεων (ηλικιακές κηλίδες, θηλώματα, αιμαγγειώματα, μελανώματα, κ.α.) το τελικό κόστος θα καθορίσουν:

  • η μέθοδος αφαίρεσης (laser, νυστέρι),
  • ο αριθμός των σπίλων που θέλουμε να αφαιρέσουμε,
  • η ανάγκη για παθολοανατομικό έλεγχο (βιοψία) της βλάβης ή όχι,
  • αν χρειάζεται πλαστική αποκατάσταση της περιοχής με κρημνό (σε περίπτωση χειρουργικής αφαίρεσης μεγάλης βλάβης,
  • το μέγεθος της βλάβης

Και φυσικά κάθε πλαστικός χειρουργός εκτιμά με τα ιδιαίτερα, προσωπικά του κριτήρια τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει και καθορίζει το αντίτιμο αυτών. Φυσικά, όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί γνωρίζουν τις τιμές που υπάρχουν στην αγορά και το 80% αυτών καθορίζει τις τιμές του έτσι ώστε να μην έχουν σημαντική απόκλιση από τις μέσες τιμές που οι υπόλοιποι πλαστικοί χειρουργοί χρεώνουν για την αντίστοιχη υπηρεσία. Οι μεγάλες διαφορές, τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω, χρειάζονται ιδιαίτερο έλεγχο κι επιφύλαξη. Πολύ χαμηλές τιμές μπορεί να κρύβουν παγίδες, όπως τη μη ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση ή την ύπαρξη έξτρα χρεώσεων για πράγματα που κάποιος άλλος πλαστικός χειρουργός περιλαμβάνει εκ των προτέρων στην τιμή που σας έχει αναφέρει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, στην ουσία ο ασθενής πληρώνει πολύ πιο ακριβά την ολοκληρωμένη διαδικασία. Αντίστοιχα, υπερβολικά υψηλές χρεώσεις μπορεί επίσης να κρύβουν παγίδες ή στην πράξη ένα μέρος των χρημάτων που πληρώνετε να είναι για την διαφημιστική προβολή του ιατρού.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι συνήθως η τιμή που δίνει ένας πλαστικός χειρουργός για την αφαίρεση ενός σπίλου ή μιας άλλης δερματικής βλάβης αφορά ένα σύνολο χρεώσεων κι όχι μόνο τη δικιά του αμοιβή.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσει το ενδιαφερόμενο για την επέμβαση άτομο, έτσι ώστε να διευκρινίσει πριν από την επέμβαση ότι η τιμή, το κόστος που του αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός του, περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία για την επέμβαση και όχι ότι υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, οι οποίες στο τέλος της επέμβασης θα του αυξήσουν το τελικό κόστος.

Αν επιλέξετε τον πλαστικό χειρουργό κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο για την αφαίρεση των σπίλων σας ή άλλων δερματικών αλλοιώσεων και βλαβών, θα συζητήσετε μαζί του για τη μέθοδο που αρμόζει στη δικιά σας περίπτωση, τις δυνατότητες και τις προσδοκίες σας και εντέλει για το τελικό κόστος αφαίρεσης των σπίλων σας.

Σε κάθε περίπτωση, οι οικονομικές επιλογές πληρωμής, που έχει η/ο ενδιαφερόμενη-ος είναι:

  • Με μετρητά.
  • Με πιστωτική κάρτα
  • Με Ιδιωτική Ιατρική Ασφάλεια, εάν το συμβόλαιό σας καλύπτει την επέμβαση που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε.