Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ

ΑΦΑΙΡΕΣΗ TATTOO ΜΕ LASER
Στις μέρες μας τα τατουάζ είναι κοινωνικά πολύ πιο αποδεκτά από ότι ήταν στ παρελθόν. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι έχει ξεφύγει κατά πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν tattoo στο σώμα τους. Λογικό επακόλουθο αυτού είναι ότι έχουμε πάρα πολλά άτομα τα οποία επιθυμούν την αφαίρεση αυτών των tattoo. Η επιθυμία αφαίρεσης μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Για παράδειγμα μπορεί το tattoo αυτό να είναι συνδεδεμένο με κάποια περίοδο της ζωής την οποία θέλουμε να ξεχάσουμε, με κάποια σχέση την οποία θέλουμε επίσης να ξεχάσουμε, να έχει πάψει να μας αρέσει, να έχει γίνει λάθος στ σχεδιασμό και να θέλουμε να το αφαιρέσουμε για να κάνουμε κάποιο άλλο, επαγγελματικοί λόγοι και πολλά άλλα.
Η αφαίρεση των τατουάζ γίνονται με δύο μεθόδους, με χειρουργική αφαίρεση ή με αφαίρεση με laser.

Χειρουργική αφαίρεση τατουάζ
Η χειρουργική αφαίρεση προϋποθέτει την αφαίρεση του δέρματος έχει όμως ως επακόλουθο μια ουλή η οποία συνήθως είναι λίγο μεγαλύτερη από το μήκος του tattoo. Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι δεν την προτιμούν ως μέθοδο κ ο μόνος λόγος για την οποία την επιλέγουν είναι εάν θέλουν ένα άμεσο αποτέλεσμα.

Αφαίρεση με laser
Είναι η πλέον καταξιωμένη μέθοδος η οποία γίνεται με την χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων laser, το Q-Switched Laser, που χρησιμοποιούνταν κυρίως ως τώρα και το Pico Laser, που είναι νέας τεχνολογίας και υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερες συνεδρίες.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του μηχανήματος laser διότι δυστυχώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν εφαρμογές laser που γίνονται με μηχανήματα τα οποία δεν είναι κατασκευασμένα για αφαίρεση tattoo. Δυστυχώς, Laser αποτρίχωσης ή αφαίρεσης αγγειακών βλαβών χρησιμοποιούνται με ανευθυνότητα για την αφαίρεση tattoo με πολύ άσχημα αποτελέσματα.
Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι όλα τα tattoo εξίσου δεκτικά στο να αφαιρεθούν εντελώς με laser. Αυτό έχει να κάνει με το χρωματισμό, με το είδος τη χρωστικής ουσίας που έχει τοποθετηθεί καθώς και με τα βάθος διείσδυσης. Δυστυχώς δεν μπορούμε εξαρχής να γνωρίζουμε πως θα ανταποκριθεί κάποιο tattoo στην αφαίρεση. Μπορεί κάποιο tattoo να φύγει με λίγες συνεδρίες ενώ κάποιο άλλο να χρειαστεί πολύ περισσότερες ή κάποιο άλλο να μην είναι δυνατόν να αφαιρεθεί ακόμη και με πολλές συνεδρίες.

Q-Switches Laser για αφαίρεση tattoo
Έως πριν από λίγο καιρό, τα μόνα εξειδικευμένα laser ήταν η κατηγορία μηχανημάτων με χαρακτήρα Q-switched. Τα Q-switched laser έχουν εξειδίκευση στην αφαίρεση tattoo διότι έχουν την ιδιαιτερότητα να εκπέμπουν την ενέργεια σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα σε nanoseconds. Η ιδιότητα τους αυτή είναι απολύτως αναγκαία ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί το tattoo χωρίς να υποστεί βλάβη το δέρμα. Υπάρχουν Q-Switched Laser σε διάφορα μήκη κύματος που απευθύνονται σε διαφορετικούς χρωματισμούς. Παρόλα αυτά δεν ανταποκρίνονται όλα τα χρώματα κατά τον ίδιο τρόπο στην αφαίρεση με LASER. Το χρώμα που ανταποκρίνεται καλύτερα είναι το μαύρο. Η αφαίρεση απαιτεί αρκετές συνεδρίες με διαφορά τουλάχιστον ενός μηνός η μια από την άλλη.

PICO LASER για αφαίρεση tattoo
Τα PICO LASER είναι μια πολύ καινούργια τεχνολογία η οποία εξελίχθηκε μετά τα Q-switched laser. Τα PICO LASER όπως λέει και το όνομα τους εκπέμπουν όχι σε nanoseconds αλλά σε picoseconds δηλαδή εκπέμπουν την ενέργεια σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα ακόμα και σε σχέση με τα Q-Switched. Αυτό τα κάνει ακόμα πιο αποτελεσματικά στην αφαίρεση των tattoo. Τα PICO LASER μπορούν να αφαιρέσουν τα tattoo σε λιγότερες συνεδρίες και επομένως με λιγότερο κόστος και ταλαιπωρία. Επίσης έχουν καλύτερη αποτελεσματικότητα σε περισσότερες αποχρώσεις.
Μειονέκτημα των Pico Laser είναι ότι ακριβώς επειδή είναι πάρα πολύ καινούργια τεχνολογία το κόστος των μηχανημάτων είναι υψηλό. Παρόλα αυτά τελικά το κόστος αφαίρεσης των tattoo είναι μικρότερο διότι αφαιρείται σε λιγότερες συνεδρίες. Βέβαια, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ακόμα και τα Pico Laser δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι όλα τα tattoo θα σβήσουν τελείως. Όμως, παρόλα αυτά, έχουν καλύτερη αποτελεσματικότητα από οποιοδήποτε άλλο laser και σε λιγότερες συνεδρίες.

Ολοκληρωμένες λύσεις και επιλογής στην αφαίρεση τατουάζ
Είναι σημαντικό το ενδιαφερόμενο άτομο να έχει όλες τις επιλογές στη διάθεσή του. Αυτό είναι βασικό μέλημα στο χώρο της Αισθητικής Ανάπλασης. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να διαθέτουμε πλήρη τη «φαρέτρα» των θεραπευτικών μας επιλογών, έτσι ώστε να προτείνουμε την κατάλληλη μέθοδο ή τεχνική στο ενδιαφερόμενο άτομο ανάλογα με το πρόβλημα που ο πλαστικός χειρουργός καλείται να αντιμετωπίσει για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα στο συντομότερο χρόνο με το χαμηλότερο δυνατόν κόστος. Γι’ αυτό έχουμε επενδύσει στον τομέα των laser χωρίς φειδώ με αποτέλεσμα να διαθέτουμε όλες τις κατηγορίες laser που απαιτούνται στην πλαστική-αισθητική χειρουργική, διαθέτοντας Q-Switched Laser όπως και τα νέας τεχνολογίας Pico Laser, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη λύση στο θέμα της αφαίρεσης τατουάζ.